SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİ

Sağlık Bakım Hizmetleri Sempozyumu

Hastanemiz ve Sincan Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Sağlık Bakım Hizmetleri Sempozyumu” gerçekleşti.

Sempozyuma TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Necdet ÜNÜVAR, Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan ÜNAL, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Yard. Doç. Dr. İshak ŞAN, Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Hamidullah TÜRKKANI, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa ÖRNEK katıldı.

Sağlık Ordusunun Neferleriyiz

Açılış konuşmasına Hemşireler Haftasını kutlayarak başlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan ÜNAL: “Çok ulvi, çok kutsal bir meslek yapan arkadaşlarımızla beraber çalışmanın biz de onurunu yaşıyoruz. Hekimler, hemşireler, teknisyenler, sekreterler, tüm sağlık çalışanları bu ordunun neferleriyiz ve birlikle sağlık hizmeti veriyoruz.”

Sağlık hizmetini verirken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da dikkat çektiği “Tebessüm” kelimesinin önemini vurgulayan ÜNAL, “ Tebessüm kelimesi kolay bir kelime değil, Ankara’da 1 kişi yılda 10 kere muayene oluyor. Bu kadar yoğun bir ortamda, bu kadar telaş içerisinde önemli olan bu ayrıntıyı zaman zaman unutuyoruz. Ancak ne kadar yoğun olursak olalım tebessüm etmeyi unutmayalım ve birbirimize hatırlatalım ” dedi.

3 Mayıs Sağlıkçılar Günü Olsa

Toplantı da konuşmalarını yapan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR: “14 Mart, 21 Nisan, 8 Mayıs, 14 Mayıs, 22 Kasım gibi doktorlar, hemşireler, ebeler, eczacılar, diş hekimleri gibi pek çok gün var. Sağlık Bakanlığı 3 Mayıs 1920 tarihinde cumhuriyet ilan edilmeden kurulan ilk bakanlıktır. Bütün bu kardeşlerimiz ile 3 Mayısı baz alarak bir sağlıkçılar günü yapsak ne güzel olur.”

3 T Yap 2 T ile Anıl

‘Sağlıkçılar ile siyasetçileri aynı noktada buluşturan 3 özellikler vardır.’ diyen ÜNÜVAR: ‘ 3 T bir tanesi temas sağlık hizmeti de siyasette temas olmadan yapılamaz. Sağlıkçı temas olmadan nabız ölçemez, ateş ölçemezsiniz, siyasetçide aynı şekilde şuanda sosyal medya deniyor ama insanın gözüne baktığınız hissi o sıcaklığı hiçbir sosyal medya aracı sağlayamaz. İkinci T ise tahammül. Üçüncü T ise tebessüm sağlıkçı da siyasetçi de tebessümü ihmal etmemelidirler. Bu 3 T’yi yapar iseniz 2 T ile anılırsınız. Bu 2 T ise  ‘Takdir ve Teşekkür’. 3 T yap 2 T ile anıl.

Konuşmasını Hemşireler Haftasını kutlayarak sonlandıran ÜNÜVAR , ‘Yaşadığımız kötü zamanlarda gösterdikleri özveri ile sağlıkçı kardeşlerimiz, sadece sağlık hizmetlerindeki başarıları ile değil aynı zaman da yüreğindeki vatan sevgileri ile de bizim hep gururumuz oldu’ dedi.

Değerli katılımlarından dolayı tüm misafirlerimize çok teşekkür ederiz

Okunma Sayısı : 548         09 Mayıs 2018